Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

του

Δημοτικού Σχολείου Καμπάνη για το Σχ. έτος 2022-2023

 

 


 Φυτεύω και υιοθετώ ένα δέντρο


 Οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δράση "Φυτεύω και υιοθετώ ένα δέντρο - δίνω ανάσα στη γη" που διοργάνωσε το ΚΠΕ Κιλκίς.

Στα πλαίσια της δράσης αυτής, την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, οι μαθητές, με τη βοήθεια και των μαθητών της Στ΄τάξης, υλοποίησαν δενδροφύτευση στον χώρο δίπλα από το κλειστό γυμναστήριο Καμπάνη.

Δείτε το βίντεο με ζωγραφιές των μαθητών  και  φωτογραφίες από την δενδροφύτευση.


Οι Ελληνίδες κατά την Τουρκοκρατία και την Ελληνική Επανάσταση

 

 Η Στ΄ τάξη του Σχολείου μας, στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, δημιούργησε ένα διαδραστικό βιβλίο, το οποίο αναφέρεται στις συνθήκες ζωής των  Ελληνίδων κατά την εποχή της Τουρκοκρατίας, τη θέση τους στην κοινωνία και στην οικογένεια και τη συμμετοχή τους στην απελευθέρωση του έθνους. 

 

 

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο

 


 Οι μαθητές της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καμπάνη σας παρουσιάζουν τους ήρωες του 1821


Εργασίες των μαθητών της Ε΄τάξης

 

 


1821 - 2021

Διαδικτυακές εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς

 


Συνημμένο χωρίς τίτλο 00022

 


 Εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2021-2022


Ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν στην  Α΄ τάξη κατά το σχολικό έτος 2021-2022 πραγματοποιούνται από 01.03.2021 ως 20.03.2021.

Οι εγγραφές γίνονται όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις 9.00 το πρωί ως τις 12.00 το μεσημέρι.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

α. Αίτηση του γονέα συμπληρωμένη

β. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας

γ. Βιβλιάριο Εμβολίων

δ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή

ε. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας.

στ. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή

στο Δημοτικό.

 

Παρακαλούνται οι γονείς, λόγω των ειδικών συνθηκών να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση του Σχολείου για ραντεβού και κατά την επίσκεψή τους στον χώρο του Σχολείου να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού.


«Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020- 2021»

 

 

Υπεύθυνη δήλωση για τη διδασκαλία β΄ξένης γλώσσας στο δημοτικό



Διαβίβαση ενημερωτικού υλικού σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

 

Ασφαλής  εκπαίδευση εξ αποστάσεως 

Ασφαλής εργασία εξ αποστάσεως

 

 


ΓΕΝΙΚΕΣ ?ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΘΛΗΣΗΣ (ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ)

MIΣΥΡΛΙΔΟΥ ΜΑΡΘΑ

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

----------------------------------------

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΩ ΓΕΝΙΚΟ-ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΉ ΣΑΣ

Λόγω της ιδιαιτερότητας του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής και επειδή προέχει η ασφάλεια των παιδιών, να είστε πάντα  παρόντες κατά την άθληση των παιδιών, να εγκρίνετε και να επιβλέπετε τα παιδιά διότι κατά την άσκηση το κάθε σπίτι έχει διαφορετικές δυνατότητες χώρου, όπως και το κάθε παιδί έχει τις ατομικές δυνατότητες άσκησης

Στο παρακάτω γενικό-ενδεικτικό τρόπο άθλησης που γνωρίζουν ήδη τα παιδιά, θα δοθούνε περισσότερες οδηγίες και η επικοινωνία θα γίνετε μέσω του e-class και του webex.


Μένουμε σπίτι ... Συνδε-Δεμένοι

 

 

Από το Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, δίδονται προτάσεις  για την ψυχολογική   υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και εφήβων κατά τη διάρκεια της παραμονής στο σπίτι λόγω των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό - Covid-19.

 

Μένουμε σπίτι ... Συνδε-Δεμένοι

 


Ενημέρωση γονέων για την εγγραφή των μαθητών

στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών του σχολείου μας ότι για τη συμμετοχή των μαθητών στην ασύγχρονη εκπαίδευση είναι απαραίτητο να συνδεθούν στον υπερσύνδεσμο: https://register.sch.gr/students/admins/studentsNew.php, όπου θα μεριμνήσουν για την εγγραφή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) και θα ενημερωθούν για την εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019.

Με την εγγραφή   οι μαθητές/τριες αποκτούν μαθητικό λογαριασμό ΠΣΔ μέσω του οποίου έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης στη σελίδα  https://register.sch.gr/students/

Μετά την απόκτηση λογαριασμού από το ΠΣΔ  εισέρχονται για μια φορά στην πλατφόρμα που έχει επιλεγεί από τους εκπαιδευτικούς ώστε στη συνέχεια να γίνουν μέλη των ψηφιακών τμημάτων από τους εκπαιδευτικούς και τον Δ/ντή.

Για την επιλογή της πλατφόρμας από κάθε εκπαιδευτικό θα ενημερωθείτε από την Δ/νση του Σχολείου μας είτε μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου μας, είτε μέσω του Facebook  του Συλλόγου Γ/Κ είτε μέσω ομαδικών email και για το λόγο να ελέγχετε τακτικά τα μηνύματά σας γιατί θα δίνονται μέσω αυτών  πληροφορίες και οδηγίες.

Σας ευχαριστούμε.