ΓΕΝΙΚΕΣ ?ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΘΛΗΣΗΣ (ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ)

MIΣΥΡΛΙΔΟΥ ΜΑΡΘΑ

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

----------------------------------------

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΩ ΓΕΝΙΚΟ-ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΉ ΣΑΣ

Λόγω της ιδιαιτερότητας του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής και επειδή προέχει η ασφάλεια των παιδιών, να είστε πάντα  παρόντες κατά την άθληση των παιδιών, να εγκρίνετε και να επιβλέπετε τα παιδιά διότι κατά την άσκηση το κάθε σπίτι έχει διαφορετικές δυνατότητες χώρου, όπως και το κάθε παιδί έχει τις ατομικές δυνατότητες άσκησης

Στο παρακάτω γενικό-ενδεικτικό τρόπο άθλησης που γνωρίζουν ήδη τα παιδιά, θα δοθούνε περισσότερες οδηγίες και η επικοινωνία θα γίνετε μέσω του e-class και του webex.

 

 

ΘΕΜΑ: ΓΕΝΙΚΕΣ ?ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΘΛΗΣΗΣ (ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ)

----------------------------------------------------------------------------------------------

 Αξιοποιώ την παραμονή  μου στο σπίτι, επιλέγοντας να γυμναστώ με τους παρακάτω τρόπους          ( κατά την διάθεσή μου, τα μέσα που διαθέτω) και οπωσδήποτε κατόπιν αδείας των γονέων μου.

1ον . χορεύω τους χορούς που έμαθα.

1.ΚΟΦΤΟΣ, 2.ΠΟΔΑΡΑΚΙ , 3.ΧΑΣΑΠΟΣΕΡΒΙΚΟΣ,4. ΟΜΑΛ, 5. ΤΙΚ,6. ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ, 7. ΧΑΣΑΠΙΚΟΣ, 8. ΣΥΡΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, 9.ΠΙΤΣΑΚ κτλ., (θα σας σταλούν προσεχώς τα μουσικά κομμάτια που χορεύαμε στο σχολείο, στο e-class)

2ον. Πινγκ-πονγκ (επιτραπέζια αντισφαίριση).

 Πάνω στο μεγαλύτερο δυνατόν τραπέζι του σπιτιού μου ,βάζουμε δίχτυ στη μέση και παίζουμε. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κατάλληλο τραπέζι ανταλλάζουμε μπαλιές  στον αέρα .Όταν δεν υπάρχει δεύτερο άτομο, για  εξάσκηση χτυπάμε με την ρακέτα το μπαλάκι σε κάποιον τοίχο.

3ον .Αεροβική άσκηση (aerobic)

Επιλέγω με την επίβλεψη των γονέων μου, video κατάλληλο για την ηλικία μου και τις δυνατότητες  μου με την προυπόθεση ότι η άσκηση είναι συνεχόμενη για τουλάχιστον 40 λεπτά. Η ένταση θα είναι ανάλογη των δυνάμεών μας. Η καθημερινή μας αεροβική άσκηση είναι απαραίτητη για την φυσιολογική λειτουργία του ανθρώπινου σώματος.

4ον . Ασκήσεις στο έδαφος

 Πάνω σε ένα χαλί του σπιτιού μας , κάνουμε τις ασκήσεις που έχουμε μάθει στο σχολείο. Π.χ. κεράκι, σπαγγάτο αγγλικό , γαλλικό, γέφυρα , κύκνος , τραπεζάκι, διπλώσεις, κοιλιακοί, κάμψεις, κτλπ

5ον Πετοσφαίριση (βολλευ)

Χρησιμοποιούμε μπάλα από αφρολέξ και παίζουμε είτε 2 μαζί , είτε μόνοι μας , είτε κάνω κονρτόλ στον αέρα , είτε χτυπώντας την μπάλα στον τοίχο.

6ον Ποδόσφαιρο

Χρησιμοποιούμε μπάλα από αφρολέξ και κάνω κοντρόλ της μπάλας (μυτιλίκια), κεφαλιές κτλ. ανάλογα με τις δυνατότητες που έχω στο χώρο που γυμνάζομαι

7ον Καλαθοσφαίριση (μπάσκετ)

Χρησιμοποιώ μπάλα από αφρολέξ και κάνω σουτάκια , Σ ένα στεφάνι, κουτί ή κουβά που υπάρχει στο σπίτι μου.

8ον Χειροσφαίριση (χάντμπολ)

Χρησιμοποιούμε μπάλα από αφρολέξ και βάζουμε στόχους, τους οποίους προσπαθούμε να πετύχουμε. Είτε σταθερούς στον τοίχο, είτε μετακινούμενους π.χ. κουτάκια.

9ον Πλαστικό στεφάνι (χουλα-χουπ)

Με το στεφάνι στην μέση κάνουμε κυκλικές κινήσεις προσπαθώντας να μην πέσει στο έδαφος. Κάνουμε κυκλικές κινήσεις στα χέρια εναλλάξ, το ίδιο και στα πόδια.

10ον Σχοινάκι.

Αναπηδήσεις με τα δύο πόδια εναλλάξ